Friday, September 22, 2017             Login
Algemeen Print

Sedert 1 januari 2006 bestaat Olympus uit twee verenigingen, namelijk TV-Olympus (zwemgroep) en AV-Olympus Land van Cuijk (loopgroep). AV-Olympus Land van Cuijk is op haar beurt per 1 januari 2006 lid geworden van de AtletiekUnie. Het lidnummer is 15377.
De loopleden zijn daarmee ook lid van de AtletieUnie en hebben hun eigen bondsnummer toegekend gekregen.
TV-Olympus heeft een triatlonverleden, dat kunt u lezen op onze pagina geschiedenis, maar is nu een zwemgroep (zie onderdeel Zwemgroep).

AV-Olympus als loopgroep heeft een eigen clubcompetitie en daarnaast nemen de leden deel aan allerlei wedstrijden en loopevenementen. Maar al nemen beide verenigingen geregeld deel aan wedstrijden en worden deze met de nodige trainingen voorbereid, toch besteden we steeds meer aandacht aan andere sportieve loopactiviteiten (zie onderdeel Loopgroep) en bouwen we op tijd een feestje of ondernemen een totaal andere activiteit (zie onderdeel Activiteiten).
Kortom, om te lopen of te zwemmen ben je niet verplicht aan wedstrijden deel te nemen. Je bepaalt zelf je doel. Dus wat let je om eens een keer op proef mee te zwemmen of te lopen, of beide.

Het aantal dames in onze vereniging is verder aan het groeien. Landelijk gezien is dit een ontwikkeling waar Olympus ook in meegaat. Op onze halve marathon in 2008 was 1/3 van de deelnemers een vrouw.
Dus mocht je interesse gewekt zijn, kom dan vrijblijvend een paar keer mee trainen. Wie weet loop je over enige tijd ook de Marikenloop in Nijmegen.

Mocht je overigens geïnteresseerd zijn in onze zwemgroep; er is nog plaats op de banen in het water. Kijk eens bij het onderdeel Zwemgroep.
Onze leden zijn afkomstig uit de gehele regio Land van Cuijk. Je treft in veel gevallen iemand uit je eigen woonplaats aan. Veel leden maken daarom afspraken; trainen samen, gaan samen naar een wedstrijd et cetera.

Verder veel lees- en kijkplezier op onze site, maar ook graag tot ziens bij een van onze activiteiten als deelnemer of als toeschouwer, als supporter of wie weet als toekomstig lid.