Monday, November 20, 2017             Login
Historie Print

Een korte historieschets van onze vereniging.

TV_OLympus is opgericht in oktober 1987 door enkele fanatieke triatleten uit Sint Anthonis en Rijkevoort, zodat de officiële standplaats te Sint Anthonis is. Een jaar later werd de vereniging officiëel aangemeld bij de notaris en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een jaar of vijf na de oprichting is TV-Olympus gestart met de loopgroep.

De loopgroep is per 1 januari 2006 een zelfstandige atletiekvereniging geworden en heeft de naam AV-Olympus Land van Cuijk aangenomen. Zowel TV-Olympus als AV-Olympus kennen het zelfde bestuur. AV-Olympus is op haar beurt lid geworden van de Atletiekunie. De loopleden zijn daarmee lid van de Atletieunie.

Mede door het wegvallen van de triatlon van Rijkevoort is het aantal triatleten afgenomen. Her tegeover staat dat het aantal loopleden en zwemleden is toegenomen.
In de beginjaren waren het vooral de triatleten die de vereniging vorm gaven. Met leden als Janneke Gossens, Cees Ravenstein, Dave Rost, Henk vd Brand en Tonnie Rooyendijk, werden niet alleen nationale prestaties geleverd, maar waren zij ook internationaal aanwezig tijdens diverse triatlonwedstrijden.

Sinds de oprichting van TV-Olympus wordt een clubklassement bijgehouden van de RuttenRecreatieClubcompetitie. In deze competitie kunnen de eigen leden strijd leveren in triatlon, run-bike-run en loopwedstrijden. Sinds 2012 draagt dit klassement de naam Wolters Advies Clubcompetitie. Jaarlijks wordt de wisseltrofee uitgereikt aan de beste Olympus allrounder, dame en heer.