Friday, September 22, 2017             Login
Training Loopgroep AV-Olympus Print

Looptraining op dinsdagavond

De looptrainingen vinden wekelijks plaats op sportpark Toxandria te Rijkevoort, op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur.

De looptrainingen staan onder begeleiding van gediplomeerd looptrainer Eric Sommers en gediplomeerd assistent looptrainer Peter Jacobs.
Er zijn ongeveer 50 looptrainingen per kalenderjaar (2 weken zomerstop). De contributie bedraagt voor een kalenderjaar € 55,00 inclusief recreantenlicentie bij de Atletiekunie. De licentie geeft op haar beurt korting op deelnamegeld aan wedstrijden en korting bij inkopen bij bepaalde bedrijven in het land.
Een looptraining inclusief licentie kost derhalve slechts € 1,04.
Voor de loopgroep geldt ook, dat zowel de beginnende recreantenloper als wel de wedstrijdloper, van harte welkom zijn. De trainingen zijn geschikt voor iedereen, daar training in groepen plaatsvindt.

Er zijn individuele schema's en begeleiding. Deelnemers krijgen gerichte info over blessurepreventie, advies over schoeisel en kleding, over voeding, schema's, hartslagmeting et cetera. Er is afwisseling in de training d.m.v. extensief en intensief vaartspel, heuvel- , bos- en tempolopen, zodat meer plezier ontstaat.

Een loopdoel kan zijn b.v. een vrijblijvende deelname aan korte duurlopen van 5 of 10 km. B.v. de winterloop net voor kerst in Wilbertoord of de Sylvesterlauf op 31-12 van elk kalenderjaar in Pfalzdorf (D.), 15 km met de Zevenheuvelenloop of daarna wellicht de halve marathon van Sint Anthonis of Boxmeer. En wie weet daarna zelfs een hele marathon.

Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden terecht bij Eric Sommers, trainer van de loopgroep: 0485-383803.
Mailen mag ook: looptrainer@av-olympus.nl
Ter kennismaking kunt u bij wijze van proef gratis een maand meetrainen. Daarna bepaalt u zelf of u doorgaat.

De training

De looptrainingsavonden hebben telkens een andere programma.
Weliswaar zijn de  warming-up, loopscholing, snelheidstraining en cooling down de vaste onderdelen op zo'n avond; de inhoudelijke kant echter varieert eindeloos.
Vandaar dat we u door middel van enkele korte verslagen en foto's van de looptrainingen willen laten kennismaken met de looptraining (deze worden binnenkort geplaatst op deze pagina). U kunt dan zien dat men geen topatleet hoeft te zijn. Dus beginners zijn van harte welkom. De door de wol geverfde loper, willen we uiteraard ook graag begroeten.

Soms zijn er extra trainingen zoals voor de Zevenheuvelenloop. Dan gaan we naar Nijmegen en omgeving het parcours verkennen.

Niet elke loper heeft hetzelfde niveau of hetzelfde doel.
Wat betreft het niveau zijn alle lopers ingedeeld in een groep op basis van het behaalde resultaat van de coopertest, die een- of tweemaal per jaar gehouden wordt (zie de tabel hier onder). Als de snelheid hoger wordt, dan gaat men vanzelf een groep vooruit en omgekeerd natuurlijk achteruit.

Het doel dat bepaal je zelf. De ene loper wil alleen maar trainen voor de conditie en/of gezondheid en/of om een kilootje kwijt te raken, de ander traint omdat hij aan een bepaalde wedstrijd wil deelnemen. Andere lopers trainen voor een halve of een hele marathon. En enkele lopers lopen veel wedstrijden en marathons of nog meer.
Maar te allen tijde bepaalt de loper zelf wat zijn doel is.

De lopers, uit een ingedeelde groep vanuit de coopertest, lopen vooral samen tijdens de snelheidstraining en volgen samen de door de trainer aangereikte opdracht.

Wanneer kunt u beginnen met lopen en deelnemen aan de trainingsavond?

Belangstellenden kunnen beginnen met lopen op elk gewenst moment. Er zijn immers verschillende groepen met een eigen niveau. Een trainingsavond overslaan kan ook. Veel lopers lopen dan in dezelfde week op een ander moment, maar veel lopers trainen buiten de dinsdagavond vaak ook nog enkele keren per week op eigen gelegenheid. Maar soms is het ook juist goed om even rust te nemen en goed te herstellen van alle inspanningen.

We hopen u met deze pagina goed te hebben kunnen informeren. Maar natuurlijk hopen we ook dat uw interesse gewekt is.

Graag tot ziens!!!