Monday, December 17, 2018             Login

 

Door onze fotograaf  Erik Willems zijn weer diverse reeksen fotos geschoten:

eerste ronde

eerste ronde deel 2

- 4 km

9 km

prijsuitreiking

 

5e Halve marathon 2003 Print  

De vijfde

Halve marathon van Sint Anthonis opnieuw succes

Vorige week zaterdag 15 maart 2003 werd voor de vijfde keer de halve marathon in Sint Anthonis gehouden. Met zonnig weer en een grote opkomst, 181 deelnemers op de halve marathon  (35 meer dan vorig jaar) en 25 atleten op de 5 km kon de organisatie heel tevreden zijn. Hiermee is deze halve marathon samen met Gennep de grootste van de regio geworden en heeft dus op atletiekgebied een behoorlijke uitstraling.

De lopers kwamen deze keer van alle uithoeken van Nederland en zelfs uit België en Duitsland. Door het vooruitstellen van een premie voor het verbeteren van de parcoursrecords was deze wedstrijd niet alleen een kwantitatief maar ook van een kwalitatief hoog niveau. Bij de mannen stelden maar liefst drie en bij de dames twee atleten het record scherper. De strijd bij de heren was heel spannend te noemen. Na 15 km waren 2 Nijmegenaren en een Belg (de winnaar van vorig jaar) nog bij elkaar. Christian Bakker moest het eerste lossen waarna de overige twee tot het einde bij elkaar bleven. Met luide aanmoedigingen van de speaker Jan van Wissing en het aanwezige publiek moest een sprint uitmaken wie de 5e halve marathon en een premie van 50 Euro binnen kon halen; Mark Jillisen voor de Belg Stefan Colaes.

Bij de dames was het niet zo spannend; Anja v.d Heijden uit Deurne, inmiddels behorende bij de Nederlandse subtop, wist met overmacht te winnen en maar liefst 6 minuten van het oude record van Marian Wientjes af te snoepen. Een hele goede tweede werd Inge van der Meulen uit Eindhoven.

Andere regionale deelnemers die goed voor de dag kwamen waren; Mark van de Mortel uit Oploo (4e –H40-), Erik Willems uit Sint Anthonis (7e –H40-), Jan Nabuurs uit Stevensbeek (2e –H40 ), Piet v.d. Oever uit Oploo (4e –H50 ), Henk Gijsbers uit Boxmeer (3e –H55 ) en Nancy Ebben uit Wanroy (4e –D40-).


Copyright 2014 by Joost van Kempen - AV-Olympus LvC