Monday, December 17, 2018             Login

 

Door onze fotograaf  Erik Willems zijn weer diverse reeksen fotos geschoten:

eerste ronde

eerste ronde deel 2

- 4 km

9 km

prijsuitreiking

 

11e Halve marathon 2009 Print  

De elfde

Inge v.d. Meulen Keizerin Halve Marathon 

Met een onverwachte toename van 230 lopers en loopsters ten opzichte van vorig jaar was het voor de organisatie AV Olympus uit Sint Anthonis een hele prettige verrassing. Het prachtige weer, strakblauwe lucht met veel zon en een temperatuur van rond de 13 graden, zorgde voor veel enthousiasme bij veel deelnemers. Met 550 deelnemers op de halve marathon was het voor de organisatie aanpoten om alles in goede banen te leiden.  
Bij de dames was het spannender als vorig jaar. De eerste 5 km liep Monique Derks van Nijmegen altletiek (aanwezig met 50 clubleden) 50m voor op Inge v.d. Meulen uit Sint Anthonis. Inge, had ze voor aanvang gezegd, ging niet voor een supertijd maar gokte op een tijd van rond anderhalf uur. Langzamerhand kroop Inge naar Monique toe. Daarna was het erop en erover. Tot haar eigen verbazing wist ze een continu hoog tempo vast te houden en werd winnares van de 11e editie in een geweldige tijd van 1.26.56 uur. Voor Inge was dit de 5e overwinning zodat ze best gekroond mag worden tot Keizerin van de Halve marathon van Sint Anthonis. 
Bij de mannen was de strijd om de ereplaatsen nog spannender. Vanaf het begin ontstond er een kopgroep van eerst vijf en daarna vier sterke lopers. Antonio Duijmelinck, winnaar van de vorige editie, Milan Perc uit Cuijk, Kees van Helmond van Scorpio en nieuwkomer en voor de organisatie vrij onbekende Niels Staring van AV Wijchen.
Deze lopers bleven tot ongeveer het 15km-punt bij elkaar. In het eerste gedeelte deed Milan Perc heel veel kopwerk. Niels Staring liep al zijn 3e halve marathon in 2 weken, waarvan vorig week de bekende CPC-loop in Den Haag, en verrichtte daarom niet veel kopwerk. Toen hij op een gegeven moment wel voorop liep sloeg hij direct een gat van ongeveer 10m. Heel snel liep hij daarna weg van zijn tegenstanders. Met een minuut voorsprong werd hij de uiteindelijke winnaar van de 11e editie. Spannend was het zeker nog voor Milan Perc en Antonio Duijmelinck. Met een laatste adem wist Milan, Antonio twee seconden voor te blijven zodat de eerste drie plaatsen bij de Heren 40- verdeeld waren.  
Andere regionale deelnemers die goed voor de dag kwamen waren;
Hans Heuer                              Boxmeer           1:25:34             6e - H45+
Willie Hendriks                         Sint Anthonis    1:26:43             10e - H45+
Guido Verhagen                        Boxmeer           1:32:03             9e - H50+
Harrie- Theunissen                    Oeffelt              1:28:49             5e - H55+
Marian Wouters-Opsteeg           Loopgroep PK   1:43:52             7e - V45+
Willie Derks                              Landhorst         1:46:06             7e - V50+
Anny Jordans                           Landhorst         1:47:31             9e - V50+ 
Met 101 deelnemers op de 5 km ging de winst naar twee heel sterke deelnemers; Dave Ewalts (17.10 min.) uit Merselo had minimale voorsprong op zijn belagers Jens Verschuren en Sam Lavrijsen uit Haps. Topper Marjan Faber van vereniging Cifla (18.44 min.) had ruime voorsprong op Lakmali Pulles en Marije Peters.
Copyright 2014 by Joost van Kempen - AV-Olympus LvC