Monday, November 20, 2017             Login
13e Halve marathon 19 maart 2011 Print

13e Halve Marathon
Onder perfecte loopomstandigheden (volop zon, circa 10 graden en weinig wind) heeft de halve marathon van Sint Anthonis plaatsgevonden. Naast alle voorschrijvingen lokte dit nog extra deelnemers naar dit mooie parcours door de Staatsbossen van Sint Anthonis. In totaal verschenen 493 lopers aan de start voor de halve marathon en nog eens 81 lopers op de 5 kilometer.

Om 15.00 uur werden de deelnemers van de halve marathon weggeschoten. Al vrij snel na de start vormde zich een kopgroep, met daarin bekende namen als James Carpenter, Twan Lenssen en Milan Perc. In deze groep was aanvankelijk nog geen plaats voor de uiteindelijke winnaar Michiel Vink uit Rosmalen. Deze voormalige hockeyer kon pas bij kilometer 10 aansluiten bij de kopgroep. In de laatste 5 kilometer kon hij zelfs afstand nemen van de concurrentie en kwam hij als eerste over de eindstreep.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd als vanouds hard gemaakt door Inge van der Meulen uit Sint Anthonis. Zij won met ruime voorsprong op haar achtervolgers.

Uitslag halve marathon

1. Michiel Vink - Rosmalen          1.14.25                 1. Inge van der Meulen Sint Anthonis   1.27.21

2. James Carpenter- Nijmegen    1.15.14                 2. Dimphy Ariaens - Cuijk                    1.31.40

3. Twan Lenssen- Groesbeek     1.15.27                 3. Marileen Fabels- Hilversum               1.32.13

De 5-km kende eveneens een winnaar uit Sint Anthonis. Eric van Rijsewijk kende een uitstekende wedstrijd en noteerde een prima eindtijd. Bij de vrouwen werd deze wedstrijd gewonnen door Marije Peters uit Groesbeek, die er in slaagde net onder de 19 minuten te finishen.

Uitslag 5-km

1. Eric van Rijsewijk - Sint Anthonis     16.36               1. Marije Peters - Groesbeek             18.58

2. Bas Hermsen - Cuijk                       17.27              2. Marian Wientjes - Landhorst          21.49

3. Dave Ewalts - Merselo                    17.40              3. Maria van Summeren - Uden          22.04

De volledige uitslag is terug te vinden in het menu 'uitslagen 2011'.

Uit het achterveld van de halve marathon
Niet alleen voorin werd strijd geleverd voor de overwinning, ook in het achterveld vocht iedereen zijn eigen wedstrijd uit. Zo was er Danielle van de Ven, die haar 'eerste' liep en volgens eigen zeggen ook haar laatste! Deze Milllse loopster pakte direct na de start de rode lantaarn, maar kon deze ruim voor het einde over doen aan Maria Cranenbroek uit Heusden. Die laatste had kort voor de finish bijna letterlijk last van lood in de schoenen. En dan was er nog die loper die afgelopen jaar een ernstige ziekte had overwonnen en nu blij was in een rustig tempo de finish te kunnen halen. Geen overwinning qua tijd, maar wel een overwinning op zichzelf!