Friday, September 22, 2017             Login
2015 Print
Jos Elfring en Irene van Lieshout winnen halve marathon van Sint Anthonis 2015
De felle regenbui vlak voor de start viel als een koude douche over alle deelnemers. Zo veel als mogelijk werd er geschuild, zodat het startvak pas net voor de aanvang van de wedstrijd was gevuld. Gelukkig klaarde het daarna snel weer op, zodat er uiteindelijk prima gelopen kon worden. Er was weinig wind en het was zeker niet te warm met een graad of 8.
Bij de heren ging Jos Elfring uit Milheeze met de overwinning op zak naar huis in prachtige tijd van 1.11.04. Hij werd gevolgd door Guus Janssen uit Nijmegen (1.13.05) en Milan Perc (1.17.35). De kop van het veld lag al na enkele kilometers uit elkaar zodat alledrie de heren de wedstrijd vrijwel alleen hebben gelopen.
Irene van Lieshout liep voor het eerst een halve marathon! Dat belette haar niet om meteen als snelste vrouw over de finish te komen. De pas 21-jarige atlete uit Nijmegen won in een tijd van 1.26.14, waarbij ze liet zien dat we nog meer van haar gaan horen in de toekomst. Achter haar volgden Sonja Jaarsveld uit Rijkevoort (1.26.30) en Nicole Loeve uit Helmond (1.32.35).
Bij de 5 km was daar een mooie overwinning voor Olympus-lid Roy de Klein uit Wanroij (18.04). Als tweede finishte Anton van den Heuvel uit De Mortel (18.26) voor Pim van Deurzen uit Nijmegen (18.32).
Bij de dames ging Karin Wijlaars onbedreigd als eerste over de finish (18.48), gevolgd door Sanne Vinks (20.29) en Hilde Pape (20.43), alledrie uit Nijmegen.
De 17e halve marathon kende dit jaar 475 deelnemers over de finish en bij de 5 km kwamen er 104 deelnemers over de meet. De halve marathon was daarmee wat minder druk dan de afgelopen jaren.