Friday, September 22, 2017             Login
2017 Print

Kletsnat einde voor Halve marathon Sint Anthonis
Voor de deelnemers van de Halve marathon 2017 eindigde de wedstrijd met een flinke plens water. Rond 16.00 uur kwam het water met bakken naar beneden, hetgeen het voor de deelnemers er niet prettiger op maakte. Ook het parcours kreeg het flink te verduren met alle regen. De blijdschap na de finish was er echter bij de meeste deelnemers niet minder om.
Ondanks de regen werd er echter volop strijd geleverd om de overwinning. Een groepje van 10 deelnemers bleef de gehele wedstrijd niet ver van elkaar aan de kop van de wedstrijd. En waar hij vorig jaar enkele seconden te kort kwam voor de eindoverwinning, lukte het hem dit jaar wel: Alexandre Lechat uit Helmond kwam zichtbaar blij als eerste over de streep in 1.20.42. Kort daarachter kwamen Milan Perc uit Cuijk (1.21.40) en Ralf Smets uit Valkenswaard (1.21.59) als tweede en derde over de finish.
Bij de dames was er minder concurrentie voor de eindzege. Daar was het Sanne Vinks uit Nijmegen, die met de eer ging strijken. Zij finishte in een nette 1.34.41 ruim voor de nummer twee Nicole Loeve uit Helmond (1.38.17). Frouke ten Broeke uit Grave werd derde in 1.39.12.
De deelnemers op de 5 km hadden meer geluk met het weer, zij waren binnen voordat het begon te regenen. Sam Lavrijsen (Haps) en Jesper Vervoort (Kessel) streden samen om de eerste plaats. Uiteindelijk kwam Sam Lavrijsen als eerste binnen in een tijd van 17.38 met vlak daarachter Jesper Vervoort in 17.46. Thijmen van der Loop (Groningen) kwam als derde over de finish in 18.27 minuten.
Bij de dames was er ook hier een duidelijke winnaar: Danique Verdellen uit Venlo in 19.26 minuten. Voor de andere ereplaatsen moest er wel volop worden geknokt: Lizette Robben (Cuijk) en Janneke Rigters (Mill) kwamen uteindelijk op het podium terecht in een tijd van 23.26 respectievelijk 23.42.

Foto's:
halve marathon