Monday, December 17, 2018             Login
Nieuws - Halve Marathon van Sint Anthonis Print

Voorinschrijven
De voorinschrijving voor de halve marathon 2019 is geopend. Kijk daarvoor in het menu bij 'inschrijven'.

Welkom op de website van de Halve Marathon van Sint Anthonis.
Op zaterdag 16 maart 2019 zal de 21e Halve Marathon van Sint Anthonis worden gehouden. Deze mooiste halve marathon van Zuid Nederland bestaat uit één grote ronde door de Staatsbossen van Sint Anthonis. De start en finish van deze wedstrijd is bij de blokhut 'de Hoefse Hut' aan het St.Patrickpad (Hoefstraat 8) in Sint Anthonis. De halve marathon is onderdeel van de Run-competitie Land van Cuijk en Maasduinen. Zo spoedig mogelijk na afloop van deze wedstrijd kunt u op deze website de uitslag en diverse foto-reportages terugvinden.

Tijdwaarneming
Ook dit jaar zal er weer gebruik gemaakt gaan worden van elektronische tijdwaarneming.
Steeds meer verenigingen maken gebruik van elektronische tijdregistratie. De bruto- en netto-tijden zorgen nog al eens voor verwarring. Indien er gebruik wordt gemaakt van elektronische tijdregistratie, zoals chips, worden de richtlijnen van de Atletiekunie gehanteerd (artikel 165.24(f)).
De officiële tijd die aan de deelnemers wordt toegekend is de tijd die verstreken is tussen het startschot en het moment dat de loper de finish-lijn passeert, de zogenaamde brutotijd. De organisatie kan ter informatie de nettotijd verstrekken, maar deze mag niet als officiële tijd worden beschouwd.
Voor de punten verdeling in de Runcompetitie wordt de brutotijd aanhouden.

Aanvang halve marathon en 5 km
De start van de halve marathon zal zijn om 15.00 uur. U kunt al vast een kijkje nemen op dit mooie parcours door de bossen van Sint Anthonis (zie verder op deze website). Voor iedereen die 21,1 km wat teveel van het goede vindt, is er ook een mogelijkheid om een wedstrijd over 5 km te lopen. De start van deze wedstrijd is om 15.15 uur. Het parcours van de 5-km wedstrijd bestaat uit één ronde, die deels over het parcours van de halve marathon loopt.

Inschrijven halve marathon en 5 km
Voor beide afstanden kunt u zich vooraf al inschrijven, kies hiervoor de inschrijfpagina. De voorinschrijving is geopend tot en met 15 maart. Daarna kunt u zich op de wedstrijddag 16 maart vanaf 13.00 uur nog inschrijven voor beide afstanden nabij de start. De eerste 300 inschrijvers voor de halve marathon krijgen een effectief hardloop T-shirt.

Voor de best deelnemende atletiekvereniging zal er een beloning zijn: voor elke 12 voorinschrijvers is er een lekkere vlaai beschikbaar!!

Gastenboek
Omdat wij er atijd naar streven om onze Halve Marathon volgend jaar nog een beetje beter te organiseren, hebben wij ook dit jaar weer een Gastenboek.

Uitslagen
De uitslagen van alle eerder georganiseerde halve marathons van Sint Anthonis kun je terugvinden in het menu 'uitslagen'.

Goede doel
Elk jaar wordt er door onze vereniging een goed doel gekozen waar vanuit de organisatie van de halve marathon van Sint Anthonis een gift aan zal worden geschonken.

Sfeerfilmpje
Van de editie 2012 is een sfeerfilmpje gemaakt. Deze kun je hier inzien.

Parcours video
Dankzij Erik Willems uit Sint Anthonis, hebben wij hieronder een film van het parcours. Zo krijg je een goed idee van het prachtige parcours. Voor het bekijken van de film, klik dan HIER .

HALVE MARATHON + 5KM KOMT MEDE TOT STAND DANKZIJ DE VOLGENDE SPONSOREN

HOOFDSPONSOREN:
Kempen-Kuppers accountants&adviseurs Sint Anthonis
Gebroeders Janssen Kozijnen Oploo
SUBSPONSOREN:
Theo Aben Fietsenzaak Ledeacker
Bouwcenter Centen Wanroij
Run2Day Nijmegen
Gewichtscoach Ingrid Venhorst
Regiobank Veldsink-van de Ven Gennep
Grafisch huis van Mameren Boxmeer

Door onze fotograaf  Erik Willems zijn weer diverse reeksen fotos geschoten: