Monday, July 16, 2018             Login
Nieuws - Halve Marathon van Sint Anthonis Print

Halve marathon van Sint Anthonis 17 maart 2018
Een ijskoude editie van deze halve marathon. Met een temperatuur net onder nul en een ijskoude oostenwind was het voor het gevoel niet echt lekker loopweer. Maar omdat het grootste deel van het parcours door de Staatsbossen loopt was die oostenwind maar op enkele plaatsen echt hinderlijk. De terugweg over de open hei (kilometer 18) zal daarbij voor de meeste deelnemers zwaar zijn geweest. Met een goede bescherming tegen de kou kon er echter toch prima gelopen worden.
Almir Fetahovic uit Grave boekte daarbij een overtuigende overwinning. Met een tijd van 1.15.07 was hij bijna 5 minuten sneller dan Jeroen Janse uit Kapelle (1.20.02). Derde werd Ralf Smets in een tijd van 1.21.15.
Bij de dames was Heidie van de Horst veruit de snelste in een nette tijd van 1.31.34 voor Bianca van Bree uit Boxmeer (1.34.24). Hier finishte Anne van Kooten uit Eindhoven als derde in een tijd van 1.35.23.
Op de 5 kilometer was er de winst voor Sjors Thielen uit Wanssum (16.55) voor Hein de Groot (17.13) en Olaf Bos (17.48). Bij de dames won Pauline Bos (18.21) voor Astrid Castricum (22.05) en Lotte van Orsouw (22.17).
Het koude weer was helaas wel van invloed op het aantal deelnemers. Dat was met 278 gefinishte deelnemers op de halve marathon en 78 deelnemers op de 5 kilometer wel een stuk lager dan het afgelopen jaar.

Voor de volledige uitslag kijk dan bij 'Uitslagen 2018' elders op deze site.

Door onze fotografen zijn er diverse foto-reportages gemaakt. Kies daarvoor hieronder de diverse opties:
start halve marathon en 5 km
laatste km halve marathon
laatste km van 5 km
finish halve marathon
finish 5 km
prijsuitreiking halve marathon
prijsuitreiiking 5 km
sfeerfoto's

Op de facebook-pagina van Henk Nooijen zijn ook nog foto's te bekijken die tijdens de wedstrijd zijn genomen. Voor de halve marathon is dat op het punt 14 km en bij de 5 kilometer op het punt 3 km. Voor de link naar deze facebook-pagina klik dan  facebook Henk Nooijen.

Voorinschrijven

De voorinschrijving voor de halve marathon 2018 is geopend. Kijk daarvoor in het menu bij 'inschrijven'.

Welkom op de website van de Halve Marathon van Sint Anthonis.
Op zaterdag 17 maart 2018 zal de 20e Halve Marathon van Sint Anthonis worden gehouden. Deze mooiste halve marathon van Zuid Nederland bestaat uit één grote ronde door de Staatsbossen van Sint Anthonis. De start en finish van deze wedstrijd is bij de blokhut 'de Hoefse Hut' aan het St.Patrickpad (Hoefstraat 8) in Sint Anthonis. De halve marathon is onderdeel van de Run-competitie Land van Cuijk en Maasduinen. Zo spoedig mogelijk na afloop van deze wedstrijd kunt u op deze website de uitslag en diverse foto-reportages terugvinden.

Startlijst deelnemers
Hierna kunt u de voorlopige deelnemerslijst inzien voor de Halve marathon. Deze lijst is bijgewerkt tot zondag 11 maart 19.00 uur. De deelnemerslijst voor de 5 km wordt niet vooraf gepubliceerd.

Tijdwaarneming
Ook dit jaar zal er weer gebruik gemaakt gaan worden van elektronische tijdwaarneming.
Steeds meer verenigingen maken gebruik van elektronische tijdregistratie. De bruto- en netto-tijden zorgen nog al eens voor verwarring. Indien er gebruik wordt gemaakt van elektronische tijdregistratie, zoals chips, worden de richtlijnen van de Atletiekunie gehanteerd (artikel 165.24(f)).
De officiële tijd die aan de deelnemers wordt toegekend is de tijd die verstreken is tussen het startschot en het moment dat de loper de finish-lijn passeert, de zogenaamde brutotijd. De organisatie kan ter informatie de nettotijd verstrekken, maar deze mag niet als officiële tijd worden beschouwd.
Voor de punten verdeling in de Runcompetitie wordt de brutotijd aanhouden.

Aanvang halve marathon en 5 km
De start van de halve marathon zal zijn om 15.00 uur. U kunt al vast een kijkje nemen op dit mooie parcours door de bossen van Sint Anthonis (zie verder op deze website). Voor iedereen die 21,1 km wat teveel van het goede vindt, is er ook een mogelijkheid om een wedstrijd over 5 km te lopen. De start van deze wedstrijd is om 15.15 uur. Het parcours van de 5-km wedstrijd bestaat uit één ronde, die deels over het parcours van de halve marathon loopt.

Inschrijven halve marathon en 5 km
Voor beide afstanden kunt u zich vooraf al inschrijven, kies hiervoor de inschrijfpagina. De voorinschrijving is geopend tot en met 16 maart. Daarna kunt u zich op de wedstrijddag 17 maart vanaf 13.00 uur nog inschrijven voor beide afstanden nabij de start. De eerste 300 inschrijvers voor de halve marathon krijgen een effectief hardloop T-shirt.

Voor de best deelnemende atletiekvereniging zal er een beloning zijn: voor elke 12 voorinschrijvers is er een lekkere vlaai beschikbaar!!

Gastenboek
Omdat wij er atijd naar streven om onze Halve Marathon volgend jaar nog een beetje beter te organiseren, hebben wij ook dit jaar weer een Gastenboek.

Uitslagen
De uitslagen van alle eerder georganiseerde halve marathons van Sint Anthonis kun je terugvinden in het menu 'uitslagen'.

Goede doel
Elk jaar wordt er door onze vereniging een goed doel gekozen waar vanuit de organisatie van de halve marathon van Sint Anthonis een gift aan zal worden geschonken.

Sfeerfilmpje
Van de editie 2012 is een sfeerfilmpje gemaakt. Deze kun je hier inzien.

Parcours video
Dankzij Erik Willems uit Sint Anthonis, hebben wij hieronder een film van het parcours. Zo krijg je een goed idee van het prachtige parcours. Voor het bekijken van de film, klik dan HIER .

Springkussen
Namens het bedrijf van een van onze leden (Martijn van Maasacker) zal er gratis een springkussen worden geplaatst op het terrein bij de blokhut. Zo zal er ook voor onze kleine supporters vermaak zijn tijdens de halve marathon. Springkussen verhuur: www.springverhuur.nl  .

HALVE MARATHON + 5KM KOMT MEDE TOT STAND DANKZIJ DE VOLGENDE SPONSOREN

HOOFDSPONSOREN: