Monday, November 20, 2017             Login
Nieuws - Halve Marathon van Sint Anthonis Print  

 
Kletsnat einde voor Halve marathon Sint Anthonis
Voor de deelnemers van de Halve marathon 2017 eindigde de wedstrijd met een flinke plens water. Rond 16.00 uur kwam het water met bakken naar beneden, hetgeen het voor de deelnemers er niet prettiger op maakte. Ook het parcours kreeg het flink te verduren met alle regen. De blijdschap na de finish was er echter bij de meeste deelnemers niet minder om.
Ondanks de regen werd er echter volop strijd geleverd om de overwinning. Een groepje van 10 deelnemers bleef de gehele wedstrijd niet ver van elkaar aan de kop van de wedstrijd. En waar hij vorig jaar enkele seconden te kort kwam voor de eindoverwinning, lukte het hem dit jaar wel: Alexandre Lechat uit Helmond kwam zichtbaar blij als eerste over de streep in 1.20.42. Kort daarachter kwamen Milan Perc uit Cuijk (1.21.40) en Ralf Smets uit Valkenswaard (1.21.59) als tweede en derde over de finish.
Bij de dames was er minder concurrentie voor de eindzege. Daar was het Sanne Vinks uit Nijmegen, die met de eer ging strijken. Zij finishte in een nette 1.34.41 ruim voor de nummer twee Nicole Loeve uit Helmond (1.38.17). Frouke ten Broeke uit Grave werd derde in 1.39.12.
De deelnemers op de 5 km hadden meer geluk met het weer, zij waren binnen voordat het begon te regenen. Sam Lavrijsen (Haps) en Jesper Vervoort (Kessel) streden samen om de eerste plaats. Uiteindelijk kwam Sam Lavrijsen als eerste binnen in een tijd van 17.38 met vlak daarachter Jesper Vervoort in 17.46. Thijmen van der Loop (Groningen) kwam als derde over de finish in 18.27 minuten.
Bij de dames was er ook hier een duidelijke winnaar: Danique Verdellen uit Venlo in 19.26 minuten. Voor de andere ereplaatsen moest er wel volop worden geknokt: Lizette Robben (Cuijk) en Janneke Rigters (Mill) kwamen uteindelijk op het podium terecht in een tijd van 23.26 respectievelijk 23.42.
 

Tijdens de wedstrijd zijn er weer diverse foto's geknipt door onze fotografen:
- wedstrijd 5 km
halve marathon
doorkomst HM km 15
prijsuitreiking
 

Ook op www.tunnis.nl zijn diverse foto's terug te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op de website van de Halve Marathon van Sint Anthonis.
Op zaterdag 18 maart 2017 zal de 19e Halve Marathon van Sint Anthonis worden gehouden. Deze mooiste halve marathon van Zuid Nederland bestaat uit één grote ronde door de Staatsbossen van Sint Anthonis. De start en finish van deze wedstrijd is bij de blokhut 'de Hoefse Hut' aan het St.Patrickpad (Hoefstraat 8) in Sint Anthonis. De halve marathon is onderdeel van de Rabo-Run-competitie Land van Cuijk en Maasduinen. Zo spoedig mogelijk na afloop van deze wedstrijd kunt u op deze website de uitslag en diverse foto-reportages terugvinden.

Startlijst deelnemers 
In de week voorafgaand aan de halve marathon zal een voorlopige deelnemerslijst op deze site worden gepubliceerd.

Tijdwaarneming
Ook dit jaar zal er weer gebruik gemaakt gaan worden van elektronische tijdwaarneming.
Steeds meer verenigingen maken gebruik van elektronische tijdregistratie. De bruto- en netto-tijden zorgen nog al eens voor verwarring. Indien er gebruik wordt gemaakt van elektronische tijdregistratie, zoals chips, worden de richtlijnen van de Atletiekunie gehanteerd (artikel 165.24(f)).  
De officiële tijd die aan de deelnemers wordt toegekend is de tijd die verstreken is tussen het startschot en het moment dat de loper de finish-lijn passeert, de zogenaamde brutotijd. De organisatie kan ter informatie de nettotijd verstrekken, maar deze mag niet als officiële tijd worden beschouwd.
Voor de punten verdeling in de Rabo-Runcompetitie wordt de brutotijd aanhouden.

Aanvang halve marathon en 5 km
De start van de halve marathon zal zijn om 15.00 uur. U kunt al vast een kijkje nemen op dit mooie parcours door de bossen van Sint Anthonis (zie verder op deze website). Voor iedereen die 21,1 km wat teveel van het goede vindt, is er ook een mogelijkheid om een wedstrijd over 5 km te lopen. De start van deze wedstrijd is om 15.15 uur. Het parcours van de 5-km wedstrijd bestaat uit één ronde, die deels over het parcours van de halve marathon loopt.

Inschrijven halve marathon en 5 km
Voor beide afstanden kunt u zich vooraf al inschrijven, kies hiervoor de inschrijfpagina. De voorinschrijving is geopend tot en met 17 maart. Daarna kunt u zich op de wedstrijddag 18 maart vanaf 13.00 uur nog inschrijven voor beide afstanden nabij de start. De eerste 300 inschrijvers voor de halve marathon krijgen een effectief hardloop T-shirt. 

Voor de best deelnemende atletiekvereniging zal er een beloning zijn: voor elke 12 voorinschrijvers is er een lekkere vlaai beschikbaar!!

Gastenboek
Omdat wij er atijd naar streven om onze Halve Marathon volgend jaar nog een beetje beter te organiseren, hebben wij ook dit jaar weer een Gastenboek.

Uitslagen
De uitslagen van alle eerder georganiseerde halve marathons van Sint Anthonis kun je terugvinden in het menu 'uitslagen'.

Goede doel
Elk jaar wordt er door onze vereniging een goed doel gekozen waar vanuit de organisatie van de halve marathon van Sint Anthonis een gift aan zal worden geschonken. Dit jaar zullen wij tijdens de Halve marathon het goed doel Matchis steunen. 

Pieter Swinkels; “Het leven is mooi en kostbaar. Meestal staan we hier niet bij stil door allerlei dagelijkse beslommeringen. Echter als we ziek zijn dan weten we kostbaar onze gezondheid is. Vooral als je de dood in de ogen kijkt doordat je net te horen hebt gekregen dat je kanker hebt. De wereld staat dan even stil. Hierna herpak je jezelf en begint er een traject van onderzoeken, bestralingen en chemokuren. Een periode van onzekerheid, spanning en afzien. Iedereen knokt voor zijn leven. 
Gelukkig is de wetenschap steeds verder en geneest een steeds groter deel van de patiënten van deze verschrikkelijke ziekte.  Bij een gedeelte van de patiënten is stamceldonatie de enige manier om te overleven. In 30 % van de gevallen wordt er een donor gevonden in de familie. In de overige gevallen wordt er in een databank gezocht naar een passende donor. Als er een MATCH is, betekend dit, dat iemands leven weer perspectief krijgt. Hij of zij heeft weer een goede kans op vele mooi levensjaren.  Om deze kans te vergroten hebben we u nodig. Meld u daarom aan en wordt donor of steun ons op www.matchis.nl 
Om meer bekendheid te geven aan dit donorschap werken we samen met de organisatie van de halve marathon in St Anthonis. Zij hebben Matchis als goed doel voor 2017 gekozen. Loop mee en/of meld u aan als donor. U verandert iemands leven van kansloos naar kansrijk.”

Sfeerfilmpje
Van de editie 2012 is een sfeerfilmpje gemaakt. Deze kun je hier inzien. 

Parcours video
Dankzij Erik Willems uit Sint Anthonis, hebben wij hieronder een film van het parcours. Zo krijg je een goed idee van het prachtige parcours. Voor het bekijken van de film, klik dan HIER . 

Springkussen
Namens het bedrijf van een van onze leden (Martijn van Maasacker) zal er gratis een springkussen worden geplaatst op het terrein bij de blokhut. Zo zal er ook voor onze kleine supporters vermaak zijn tijdens de halve marathon. Springkussen verhuur: www.springverhuur.nl  .

 

HALVE MARATHON + 5KM KOMT MEDE TOT STAND DANKZIJ DE VOLGENDE SPONSOREN
HOOFDSPONSOREN:

Kempen-Kuppers accountants&adviseurs             Sint Anthonis
Wolters Advies                                                Ledeacker
Gebroeders Janssen Kozijnen                             Oploo
SUBSPONSOREN:
Theo Aben Fietsenzaak                                    Ledeacker
Bouwcenter Centen                                         Wanroij
Safe2lock Locks & Security Systems                   Heijen
Run2Day                                                        Nijmegen


 

 


 

Copyright 2014 by Joost van Kempen - AV-Olympus LvC